Om oss ”Picker” Syskonen W

På kallaxgårdsbutik hittar du saker som säger någonting. Noga utvald, alldeles egen eller särskilt unik inredning. Design som skapar känslan av ett hem. Ditt hem. Tidlöst och personligt. Den känslan hittar du hos oss på  Kallaxgårdsbutik, där var sak har sin plats, sin tid, och alldeles egna känsla.

kallaxgårdsbutik drivs av oss, syskonen Wikström. Vi heter Maria, Kristina och Anders.

Förut samlade vi på oss saker som vi ville ha själva. Det gör vi fortfarande, men passionen ligger numera i att sprida alla vackra och speciella saker vidare. Till nya hem och människor, nya platser och stilar. Så att de kan få sin egen historia och plats.

Känslan av stil, mode och inredning finns nästan i blodet. Mamma och pappa har/hade det också. Känslan. Morfars pappa var också en ”picker”, som det kallas i England. En köpman som öppnade butik i Niemisel när rallarna kom. En människa med öga för vad folk behövde, och ville ha. Någon med förmåga att se och hitta det nödvändiga, det lilla, det extra, det som säger någonting om oss, eller till oss. Vi vet inte hur, eller hur den ser ut, men den känslan lever på något sätt kvar i oss, flera generationer senare.

Vi har sedan barnsben dragits till de speciella sakerna som säger någonting. På Kallaxgårdsbutik har inredning inga märken. Vi har då aldrig brytt oss om att titta. Form och design handlar om känsla.

Butiken ser vi nästan mer som ett Showroom som inspirerar och väcker idéer till liv. Det kommer du märka, och känna. Hur var sak har sin plats på Kallaxgårdsbutik. Snart har någon av sakerna en alldeles egen plats hos dig.

Vi står för saker som säger något. Som syns och står ut och står sig med tiden. Som alltid passar in, för att de passar dig. Saker som passar dig passar också alltid in. Någonstans i ditt hem.

Förut samlade vi på oss saker som vi ville ha själva. Det gör vi fortfarande, men passionen ligger numera i att sprida alla vackra och speciella saker vidare. Till nya hem och människor, nya platser och stilar. Så att de kan få sin egen historia och plats.

Väljer sakerna oss

”Den här ska jag ha!” har vi ofta känt, eller hört kunder säga. Den känslan går djupare än att bara köpa någonting. Dem känslan hänger mer ihop med:

”En sån här hade min mormor!”,   eller som en kund sa: ”Jag vill inte ha ett boende. Jag vill ha känslan av ett riktigt hem!” För precis som lukter och platser väcker saker minnen och känslor till liv.

Ibland vet vi inte varför vi dras till inredning, som vi sedan inte kan släppa förrän den finns i vårt hem. Ibland kan man undra om vi verkligen väljer sakerna, eller om vissa saker väljer oss.

Sakernas historia

Vi vet ofta inte historien bakom gamla saker. Det öppnar dörrar. Vad tror du? Vi vet kanske inte var den har varit, eller varit med om. Men vi vet var den ska. Det vet du också i det ögonblicket. Var sak har sin plats. Var sak har sin historia.

Vi söker upp, väljer ut och återvinner, och så sätt och vis återupplivar, äkta vintage med stil och kvalitet som lever genom trender och tid.

Vi säljer ny design som så småningom får en historia. En historia som börjar med dig, med att du hittar någonting som du älskar på vår webbshop eller i vårt Showroom på Kallaxgårdsbutik.

I framtiden

Någonstans, om 70, 80, 90 eller 100 år, ställer sig någon samma fråga om saken du hittade hos oss. ”Vem har ägt den här? Vem har gjort den? Var har den stått? Var är den köpt?” Frågan är kanske lika spännande och obesvarad då som nu.

Syskonen W, kallaxgårdshotel och vår villa Huntingbay Lodge

Under märket Syskonen W förädlar vi även olika delikatesser, som vår Blommande älgörtsdricka som vunnit silver i mathantverk och äkta åkerbärssylt. Fikat är hembakat och gården hemtrevlig.

Förutom vår inspirerande butik driver vi även kallaxgårdshotell och vår nya villa Huntingbay Lodge som ligger i Jaktviken Kallax.

Välkommen till oss!