linoljesapa-spray-lavendel-tval-disktrasa-vaxbo-lin-rengora-torka-kok-

Köpvillkor, hantering av personuppgifter o produktinformation

När du handlar hos kallaxgårdsbutik godkänner du våra köpevillkor i sin helhet, samt samtycker till vår hantering av personuppgifter.

Du måste ha fyllt 18 år för att handla hos oss.

Vi har ingen minimiorder och alla beställningar är välkomna.

All försäljning sker med tillämpning av konsumentköplagen (SFS 1990:932) och köplagen (SFS 1990:931) samt distansavtalslagen (200:274) Mer information finns hos Konsumentverket.

 

SÅ HÄR HANDLAR DU

kallaxgårdsbutik har rätt att ändra priser och frakter som är uppenbart felaktiga utan förhandsinformation.

Observera att vi inte ger någon garanti för att bilderna i butiken visar varans exakta utseende och färg.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och adress registreras i vårt kundregister.

kallaxgårdsbutik förbehåller sig rätten att neka kund ett köp.

Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar.

 

Priser

Alla priser som anges är i svenska kronor . Alla varor säljs varför sig, även om det finns flera varor på en bild. Om det inte uttryckligen står i varubeskrivningen att de säljs i par eller i set.

 

Moms

Ingår med 25% på nya varor. Antika, retro och vintage varor är ej momsbelagda. Vinstmarginal

 

Lagerhållning

Vår fysiska butik och nätbutik har gemensamt lager. Alla ordrar expedieras i den turordning som de kommer in. Skulle en vara slutsåld, kontaktar vi dig snarast möjligt!

 

Ordebekräftelse

I samband med din beställning får du en orderbekräftelse till din e-mailadress du uppgett vid beställningen.

 

Avbokningar/ ändringar i er order

Om ni vill avboka eller göra en ändring i er order är det viktigt att ni ringer eller mailar oss så snabbt som möjligt, detta för att förhindra att vi hinner skicka ut varorna.

 

Frakt

Vi skickar med Posten eller DHL. Pris: 69:- (fraktfritt över 1000 kr) inom Sverige.

Vi skickar med Posten eller DHL till ditt närmsta ombud.

För skrymmande och tyngre varor blir frakten dyrare. Vi informerar er innan vi skickar en sådan leverans om exakt fraktpris.

För leverans utanför Sverige gäller en annan taxa.

Presentkort har kostnadsfri frakt.

Vi värnar om miljön och återanvänder om möjligt allt emballage!

Leveranser till utlandet

Maila oss om du vill få din order levererad till annat land än Sverige.

 

Skicka som present

Vill du skicka en present till någon annan går det bra, meddela oss i beställningen eller maila oss vem paketet ska skickas till, adress och telefonnummer för avisering. Vill du också skicka med en hälsning och dessutom vill att vi slår in den ordnar vi det gärna också.

 

Betalning

Du kan välja att betala dina varor på följande sätt:

  1. Kortbetalning
  2. Direktbetalning
  3. Faktura, tillkommer en avgift på 29 kronor.
  4. Förskottsbetalning

 

Förskottsbetalning sker till BG 699-9817.

Invänta ordererkännande före betalning. Varorna levereras så snart betalningen har registrerats. Glöm inte att ange ordernummer och namn på betalningen.

De beställda varorna reserveras i fem bankdagar, om betalningen inte kommit in på vårt konto innan dess tas din beställning bort.

 

Leverans

Vi skickar normalt inom 2-4 arbetsdagar. Du får ett sms eller mail när ditt paket finns för avhämtning på ditt närmsta utlämningsställe.

Avhämtning i butiken: När dina varor är färdigpackade hör vi av oss till dig för att komma överens om en tid för avhämtning alt om du kommer under butikens ordinarie öppettider, se Öppettider i menyn uppe till höger.

 

Pick up i gårdsbutiken

Självklart går det att beställa och hämta fritt i gårdsbutiken, välj alternativet Hämta i butiken och hämta när vi har öppet eller kontakta oss för att komma överens om en tid du kan hämta paketet.

 

Ångerrätt

Ångerrätt inom 14 dagar enligt Distansavtalslagen och hemförsäljningslagen.

Enligt den lagen gäller också att varan skall återlämnas i oförändrat skick, dvs oanvänd, ej förstörd, skadad samt att förpackningen är obruten.

Ångerrätten gäller:

– när du handlar som privatperson

– inte varor till nedsatt pris/rea

– ej antikt och vintage-varor då man köper det i befintligt skick.

– ej heller beställningsvaror som tillverkas eller beställts enbart för dig!

 

Du står själv för returfrakten, vi ersätter dig för varan.

Kontakta oss alltid först via mail innan du returnerar ditt paket för att få information om hur du går till väga.

Varor som återsändes till oss mot postförskott, efterkrav eller annan fraktfirma utlöses ej.

Om en vara skadas, eller kommer bort då du sänder den tillbaka till oss är du som kund ansvarig.

Vi kräver dock att varan är oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Paketet skall packas med omsorg och klara av vardaglig posthantering i stora terminaler. Var därför aktsam när du returnerar varor till oss.

 

Reklamationer

Fabrikationsfel på nytillverkad vara, byter vi självklart ut till ny och ersätter dig för alla utlägg för att returnera varan till oss. Tänk på att spara allt emballage.

Reklamationen skall vara gjord inom 7dagar från du hämtat paketet.

Kontakta oss per mail innan du skickar tillbaka!

Bifoga en bild på varan i mejlet till oss.

Antika och Vintage-varor har ett naturligt slitage samt många av våra produkter är patinerade och avsiktligt tillverkade med ojämnheter och patina för att skapa en gammaldags stil.

Vi tar inte emot reklamationer på sådana avvikelser.

Många produkter levereras omonterade eller del monterade av transportskäl.

Varorna monteras då av kunden som även helt ansvarar för att monteringen sker på korrekt sätt så inte varan eller omgivningen kommer till skada.

Våra lampor levereras ofta utan stickkontakt.

Vi försöker alltid beskriva varan så noggrant som möjligt!

Vi kontrollerar alla varor innan vi skickar dem.

Vid eventuella tvister följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

 

Transportskador

Anmäls alltid direkt till transportören, där du får fylla i en skadeanmälan. Maila sedan oss.

 

Ej uthämtade paket

Som returnerats till oss, faktureras med 400:- för att täcka returfrakten samt våra kostnader.

 

Kontakta oss

Om du har frågor gällande din order eller leverans är du välkommen att kontakta oss per mail:

webbshop@kallaxgardsbutik.se eller per telefon: 070-2470204.

Vi besvarar mail under kontorstid måndag – fredag.

Telefontid måndag – fredag mellan klockan 10:00 – 16:00.

 

Force majure

Enligt gällande lag.

Skulle något av följande inträffa befrias kallaxgårdsbutik från att fullfölja avtal. Detta gäller vid omständigheter utanför vår kontroll: Strejk, krig, nationellt undantagstillstånd, sabotage, naturkatastrofer, onormal nedgång i marknaden, åtgärder tagna av nationell regering, om bolaget blivit utsatt för kriminell aktivitet, större olyckshändelser och blockad.

 

Integritetspolicy

Vi samlar in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats, loggar in på ditt konto, gör ett köp, loggar ut. Den insamlade informationen inkluderar ditt namn, din e-post, ditt telefonnummer, och eller kreditkort.

Datasekretess är viktigt för oss och vi vill vara öppna och transparanta med vår hantering av dina personuppgifter.

Det är viktigt att du förstår och tar del av vår integritetspolicy sa att du känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter.

Vi använder dina personuppgifter för att hantera ditt köp, genom att behandla dina beställningar och returer och skicka dig meddelande om leveransstatus, eller i händelse av problem med leverans av dina artiklar. Behandling av dina personuppgifter är nödvändiga  för att vi  ska kunna tillhandahålla tjänsten och leverera dun order till dig.

-Vi använder dina personuppgifter för att hantera dina betalningar, hantera klagomål och ärende gällande produkter, skicka information via sms och e-post.

-Vi använder dina personuppgifter för att uppfylla kraven om lagar, domstolsutslag och myndighetsbeslut.

Det innefattar att använda dina personuppgifter för att samla in och kontrollera bokföringsuppgifter för att följa bokföringsreglerna.  Behandling av dina personuppgifter är nödvändiga för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter enligt lag. Dina personuppgifter används för att identifiera dig och bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp online samt för att bekräfta att din adress vid kontakt med externa partner.

Vi använder oss av PayEx som betalningspartner och de ger våra kunder möjlighet att betala på flera olika sätt. Oavsett på vilket sätt du väljer att betala tillhandahålls och skyddas dina uppgifter av PayEx. Detta för att kunna fullfölja ett köpeavtal.

Vi lämnar inte ut adresser, telefonnummer, e-postadresser eller andra personuppgifter om våra kunder till tredjeparts för marknadsföringssyfte, statistikbearbetning eller dylikt.

Kunders personuppgifter behandlas konfidentiellt oavsett om de har begärt eller inte. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga kundersbeställning.

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Vi skickar dig de uppgifterna via e-post efter att du kontaktat oss. Du har rätt att begära rättelse av dina personuppgifter om de är felaktiga, inbegriper rätten att komplettera ofullständiga personuppgifter.

kallaxgårdsbutik behöver samla information om din användning av våra onlinetjänster med hjälp av cookies. Dessa små textfiler skickas av oss till din enhet för att vi ska kunna komma ihåg dig nästa gång du besöker oss. Cookies bygger en bild av dina intressen och behov samt hur just du använder vår webbplats.

Information som vi kan komma att samla in är namn, hemadress, e-post, telefonnummer, IP-adress, köphistorik, sökkriterier, webbläsare när du besöker oss, hur länge du stannade på sajten, platsbaserad data, språk, tidigare köp och i vissa fall kan vi även komma att kontakta dig efter avslutat köp.

De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska samarbetsområdet (EEA)