Hornavan, är en chévre ost(get ost) typ vit caprin (halvmjuk mild vitmögelost) som lagrats i 2 månader och tillverkats i det lilla mejeriet vid hornavansstrand.
Tips! En härlig sallad till midsommar.
kallaxgårdsbutiks midsommarsallad med vit caprin, jordgubbar och syrade morötter
blandad sallad
ca 100 g Vit caprin Hornavan
ca 0,5 l jordgubbar
ca 1-2 dl mjölksyrade morötter strimlade
ca 2 msk balsamvinäger
ca 2 msk rybsolja
honung efter smak
salt och peppar
1 dl rostade solrosfrön
Gör så här
Rosta solrosfröna.
Skölj salladen.
Lägg upp på ett större fat eller bricka.
Skär jordgubbarna i bitar.
Blanda ihop balsamvinäger, honung, rybsolja, salt och peppar, smaka av.
Blanda ihop jordgubbarna, morötter och häll över vinegretten.
Strö över salladen strax före servering
Riv över osten.
Strö över solrosfröna.