Uteliv, matlagning

18 april, 2021

Utematlagning i emaljeradpanna på grillen

I helgen har solen lyst så härligt och det har blivit  att vara ute och lagat mat, det blev en god wok ute på grillen i den emaljerade pannan med en kallsås med Lingonsirap från Jokkmokk här i Swedish Lapland. Det finns inget som smakar så otroligt gott som när man äter ute. och dessutom om solen skiner och det är vår.

Recept Wok med rotfrukter, älgskav och en Lingonsås

lingonsirap hjortronsirap emaljeradpanna akebarssylt rabarberchutney recept wok

Wok tillagad i emaljerad panna serverad med lingonsås och Pitabröd

Älgskav eller renskav ca. 400 g (ersätt med svamp för vegetarisk)
Morötter 2 st
Gul lök 1 st
Squash 1 st
Bacon 1 pkt (uteslut för vegetarisk)
Purjolök 0,5 st
Rybsolja eller rapsolja

Lingonsås;
Gräddfil 300 g
Lingonsirap eftersmak
Ev. Pressad vitlök 1 klyfta
Salt, peppar

Pitabröd
Ev. Ruccola

Gör så här;
Börja med den kalla såsen, blanda alla ingredienser och smaka av.

Fräs älgskaven, bacon, löken i oljan, tillsätt morötterna, squashen, sist av allt purjolöken.

Salta och peppra efter smak.

Servera med pitabröd, lingonsås och ev. ruccola

Som dryck till rekomenderar vi  vår Blommande älgörtsdricka som vi vunnit SM i Matahanteverk, blandad med kolsyrat vatten.

Smaklig måltid!