TIPS TILL NYÅR!

29 december, 2015

Åkerbässylt pannacotta recept desser nyår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snart är det Nyår och dags att börja planera desseren och vad passar inte bättre en riktigt god pannacotta med åkerbärssylt, här kommer receptet;

kallaxgårdsbutikspannacotta med åkerbär

4-6 portioner

5 dl vispgrädde

1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

1 tsk gelatinpulver eller 2 gelatinblad eller gelésocker

Garnering:

Ca 0,5 – 1 dl Åkerbärssylt ”Syskonen W”

Ev. citronmeliss

4 – 6 portionsburkar/ glas

 

Gör så här;

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv, lägg fröna eller vaniljsocker i kastrullen.

Häll grädden och sockret i kastrull, koka upp (rör om då och då) låt sjuda några minuter.

Ta upp vaniljstången och kasta den.

Ta upp lite vätska i en kopp och rör ut gelatinpulvret eller lägg gelatinbladen i blöt.

Häll i vätskan eller krama ur gelatinbladen och vispa den varma gräddblandningen (får ej koka då skär det sig)så att det löser sig.

Häll upp i portionsformarna/glasen och ställ i kylen ca 4 timmar så att det stelnar.

Klicka åkerbärssylten på och dekorera ex. med citronmeliss.