Annie Sloan Chalk Paint

En härlig färg, rolig att måla med och som funnits i i 30 år.

Annie Sloan är legend, inspiratör inom färg, dekoration med gedigen konstutbildning på universitetet med intresse för dekorationsmålning och en av de främsta experterna i världen.

Hon var inte riktigt nöjd med de färger som fanns då och började utveckla sin egen och för 30 år sedan släpptes Chalk Painten och blev succé och de senaste 20 åren blivit de stora namnet inom inredning och dekorationsmålning.

Hon har utsetts av den engelska dagstidningen The Daily Telegraph till en av Storbritanniens tio mest inflytelserika designers och skrivit över 25 böcker.

Annie Sloan inspirerar och blir kontinuerligt inspirerad i den kreativa värld hon lever och utvecklar hela tiden Chalk Painten  och gör oss alla kreativa.

Enkelt, snabbt och nästan inget fröarbete

Oftast inget förarbete, underarbete behövs (som slipning o grundmålning) , rengör bara ytan så att det inte finns något fett på dem och börja måla.

Fäster i stort sätt på alla material (trä, metall, betong, glas, textil…)

Det går att måla direkt på tyg med utspädd färg, eller färga tyg i färgbad.Kort torktid, ca 30-40 minuter i normal rumstemperatur. Ingen lång väntan, färdig på några timmar.

Fantastisk täckningsförmåga, en liter räcker till ca 13 kvm.

Kan skapa effekter genom att måla lager på lager, blanda egna kulörer, slipa fram underliggande färger, använda utspädd eller tjockare färg.

Innehåller naturliga pigment som ger fantastiska kulörer.

Giftfri och nästan luktfri.

Vattenbaserad, kan spädas med vatten och rengöra verktygen med vatten.

Chalk Paint™ är certifierad som ”toy-safe”, därmed säker att använda på leksaker, sängar o möbler för barn enligt EU:s standard BS EN 71-3:2013.

Den målade ytan förseglas med soft vax (som framhäver kulören och gör ytan tåligare) eller lack (som ger en väldigt tålig yta på ex. golv

Annie Sloan kategorier

Annie Sloan Chalk Paint, färg

Annie Sloan Wall Paint

Annie Sloan Wax o Lack

Annie Sloan Tillbehör

Annie Sloan Schabloner

Annie Sloan Workshop Kurser

Annie Sloan Böcker

Annie Sloan Wax
Annie Sloan Soft Wax finns i fyra olika varianter, clear (genomskinligt), dark (brunt), black (svart), white (vitt) och försluter Chalk Paint och ger en härlig yta.

Har en konsistens ungefär som smör det gör att det blir smidigt att använda dessa. När du lägger på vaxet över ett område du vill (ta ett mindre område i taget så att du har färskt vax hela tiden). Använd en ren, ludd fri trasa (ex. gammalt lakan eller Torky) eller en vaxpensel ta sedan ytterligare en ren , ludd fri trasa (ex. gammalt lakan eller Torky) och ta bort överflöd och gnugga.

Ytan som är vaxad blir vatten avisande och går att ha på bord, kök och för en tåligare yta kan du vaxa flera varv, för riktigt tålig yta bör du lacka bord, golv m.m. med vatten baserat lack.

Lack och Pearle glase
Lack Annie Sloan finns matt och gloss (blank) ett skydd som ger en slitstark yta som går att använda för inomhus eller utomhus och speciellt ihop med Chalk Paint.

Lacken gör att Chalk Paint försluts och innehåller UV-skydd  som gör att färgen inte bleknar. Lacken har lågt VOC-värde och är Toy Safe- certifierat när den torkat och härdat. Perfekt för ex. köksbord, golv, lister och trädgårdsmöbler och kan målas med pensel, roller eller spruta.