Äntligen! Nu är den åter här Hornavan.

15 juni, 2013

vit caprin chévreHornavan,  är en chévre ost(get ost) typ vit caprin (halvmjuk mild vitmögelost) som lagrats i 2 månader och tillverkats i det lilla mejeriet vid hornavansstrand.

Tips! En härlig sallad till midsommar.

kallaxgårdsbutiks midsommarsallad med vit caprin, jordgubbar och syrade morötter

blandad sallad

ca 100 g Vit caprin Hornavan

ca 0,5 l jordgubbar

ca 1-2 dl mjölksyrade morötter strimlade

ca 2 msk balsamvinäger

ca 2 msk rybsolja

honung efter smak

salt och peppar

1 dl rostade solrosfrön

Gör så här

Rosta solrosfröna.

Skölj salladen.

Lägg upp på ett större fat eller bricka.

Skär jordgubbarna i bitar.

Blanda ihop balsamvinäger, honung, rybsolja, salt och peppar, smaka av.

Blanda ihop jordgubbarna, morötter och häll över vinegretten.

Strö över salladen strax före servering

Riv över osten.

Strö över solrosfröna.